Met Welke Apple Watch (voor kinderen) kun je bellen (en gebeld worden) zonder iPhone?

Belangrijk: De kindermodus en bellen en gebeld worden werkt alleen met een Apple Watch in de zogenaamde mobiele versie, dus met een geïntegreerde eSIM! Na activering kan jij (of je kind) direct bellen met de Apple smartwatch en is er geen eigen iPhone nodig.

Apple Watch bellen zonder iPhone

De Apple Watch met GPS en Cellular biedt kindermodus en gezinsconfiguratie waardoor jij en je kind kan bellen en gebeld worden zonder gebruik te maken van een iPhone. Daarbij heeft De Apple GPS + Cellular smartwatch, als de gezinsmodus tijdens het instellen is geactiveerd, extra functies speciaal voor kinderen zoals GPS-locatie, schoolmodus en ontwerp elementen voor kinderen zoals hun eigen wijzerplaten en horlogeontwerpen.

Onderstaande modellen, evenals mijn favoriete Apple Watch SE * smartwatch hebben ook GPS + Cellular en 4G waardoor je kunt bellen en gebeld worden:

Apple Watch Series 4 bekijk prijs
Apple Watch Series 5bekijk prijs
Apple Watch Series 6bekijk prijs
Apple Watch SE *bekijk prijs
Apple Watch Series 7bekijk prijs
* Apple Watch SE is goedkoop en ideaal voor kinderen!

Veiligheidsfuncties zoals een noodoproep en extra beveiligings- en controlefuncties zijn ook beschikbaar. Hier in het testrapport presenteren we de Apple Watch als smartwatch voor kinderen.

Vanaf versie 4 (4G + Cellular) is de smartwatch nu ook omgetoverd tot kinder smartwatch met telefonie- en bericht functies, locatie en andere handige functies.

Apple Watch bellen instellen

De Apple Watch werkt nu ook als kinderhorloge: met de update naar watchOS 7 in september 2020 integreerde Apple een speciale modus voor kinderen in de Apple Watch.

De kinderen hebben geen extra iPhone nodig (ook niet om te bellen of gebeld te worden) aangezien de installatie bijvoorbeeld volledig met de iPhone van de ouders gebeurt. Hier in de handleiding laten we de functies zien en zoeken we een antwoord op de vraag of de Apple Watch zinvol is voor kinderen waarmee je ook kunt bellen en gebeld worden.

Apple heeft met de update naar watchOS 7 veel handige functies in de Apple Watch geïntegreerd. De gezins- of kindermodus, die sinds september 2020 aan boord is, is vooral spannend voor ouders.

Dit maakt Apple Watch SE (GPS + Cellular) in de kleuren Goud en Zilver en Grijs ook een zeer goede en betaalbare kinder smartwatch.

Apple Watch gezinsmodus

Stel Apple Watch in in de gezinsmodus met de iPhone van een ouder of een ander gezinslid. De koppeling vindt bijvoorbeeld plaats via een barcode die wordt getoond op het display van de Apple Watch. Om de Apple Watch voor kinderen in te kunnen stellen, hebben ouders een eigen iPhone nodig met minimaal iOS 11 (vanaf iPhone versie 6S).

Er is een met eSIM compatibel gsm-tarief vereist, zodat de kinderen ook buiten wifi-netwerken met hun Apple Watch bereikbaar zijn.

Met deze vereisten kan de Apple Watch vervolgens worden ingesteld voor kinderen. Alle gezinsleden kunnen gemakkelijk met elkaar in contact komen via FaceTime, natuurlijk kunnen ze ook bellen en berichten schrijven. Daarnaast kunnen ouders en gezinsleden de huidige locatie van de Apple Watch opvragen.

Bellen en berichten uitwisselen met de Apple Watch

Kinderen hebben toegang tot veel extra functies met een Apple Watch. Natuurlijk: De belangrijkste functie is de communicatie met elkaar. Ook hier kan de Apple Watch duidelijk scoren in vergelijking met andere smartwatches, zo bleek uit onze test in januari 2022. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om niet alleen echte sms-berichten op de smartwatch te ontvangen, maar ook te schrijven. Er kunnen ook tekstmodules of emoji’s worden verzonden. Zelfs gesproken tekst kan eenvoudig worden omgezet in een tekstbericht.

De functies van het slimme horloge

Daarnaast biedt de Apple Watch voor kinderen nog tal van andere mogelijkheden:

 • Bekijk en beheer afspraken en gezinsagenda’s en ontvang afspraakherinneringen
 • Installeer leer-apps voor kinderen
 • Extra apps voor kinderen, bijvoorbeeld om ze te helpen hun tanden te poetsen
 • Muziek afspelen van Apple Music via een Bluetooth-koptelefoon die is aangesloten op Apple Watch
 • Betaal met Apple Pay als ouders geld aan kinderen geven
 • Locatiezoek- en meldingsfuncties, bijv. wanneer het kind op de afgesproken plaats is aangekomen
 • Beveiligings- en controlefuncties: het creëren van contacten waarmee de kinderen contact mogen maken
 • Schermtijd instellen en schoolmodus inschakelen
 • Toegang tot gezondheids- en fitnessgegevens
 • Noodoproepfunctie (ook bij een val)
 • Grote keuze aan individuele wijzerplaatdesigns voor kinderen, bijv. van Disney
 • Waterbestendig

Welke Apple Watch modellen ondersteunen gezinsconfiguratie?

Momenteel wordt gezinsconfiguratie ondersteund op deze GPS + Cellular en 4G modellen waarmee je kunt bellen en gebeld worden zonder het gebruik van een iPhone:

Apple Watch Series 4 bekijk prijs
Apple Watch Series 5bekijk prijs
Apple Watch Series 6bekijk prijs
Apple Watch SE *bekijk prijs
Apple Watch Series 7bekijk prijs
* Apple Watch SE is het goedkoopst en ideaal voor kinderen!

Apple Watch SE

4G + Cellular

Apple Watch SE


Bij bol.com

TIP! Als je de Apple Watch voor kinderen, de Apple Watch SE wilt kopen let dan op bij het kiezen van de juiste kastmaat (40 mm of 44 mm). Wij adviseren om voor de kleinere polsen van kinderen de 40 mm variant.

Lees hieronder mijn uitgebreide review over de Apple Watch Family Setup:

Is de Apple Watch geschikt voor kinderen?

De gezinsconfiguratie van Apple in een praktijktest

Als je je kind nog geen mobiele telefoon wilt kopen, maar toch het geruststellende gevoel wilt dat je kind in geval van nood altijd bereikbaar is, dan is een smartwatch voor kinderen een goed idee. Met de gezinsconfiguratie, een nieuwe software voor de ouderlijke iPhone, wordt de Apple Watch ook een slim kinderhorloge. Mijn zoon Jesse (8) en ik hebben voor je getest welke praktische eigenschappen het horloge met Family Setup heeft, wat het kan en waar rekening mee moet worden gehouden.

Mijn zoon kan erover praten zoals hij wil, onze kinderen krijgen geen eigen telefoon voordat ze naar de middelbare school gaan. Basta! Maar hoe zelfstandiger de kinderen worden, hoe vaker ik zou willen dat ik ze kon bereiken of een kort bericht zou krijgen dat ze veilig op hun bestemming waren aangekomen. Dit is nu mogelijk met de gezinsconfiguratie van de Apple Watch – en dat allemaal zonder dat het kind een eigen telefoon heeft.

Vier maanden lang hebben we samen getest wat de Apple Watch kan doen voor kinderen en ouders. Welke apps en functies hebben ons gezinsleven verrijkt en wat irriteerde ons. Eerst een paar inzichten:

 • Heeft elk kind een Apple Watch nodig? Na 4 maanden testen zou ik zeggen: een duidelijk nee!
 • Heeft de Apple Watch met gezinsconfiguratie ons leven gemakkelijker gemaakt? Absoluut ja!
 • Zullen onze kinderen de Apple Watch blijven gebruiken? Definitief!
 • Is de Apple Watch zinvol voor kinderen? Ik kan op deze vraag geen algemeen antwoord geven, ik kan alleen proberen uit te leggen waar we voor- en nadelen hebben geïdentificeerd – en voor welke gebruiksscenario’s we de smartwatch zouden aanbevelen.

Onze Apple Watch kindertest: zo hebben we hem getest

We hebben de Apple Watch niet laten vallen – althans niet met opzet. We hebben ze niet uit elkaar gehaald en niet getest op schadelijke stoffen. Mijn zoon Jesse en ik hebben de Apple Watch in ons gezinsleven getest: welke functies hebben we gebruikt? Wat stoorde ons? Wat was nuttig? Wat hebben we niet begrepen?

Jesse droeg het horloge vier maanden, nam het mee naar school en sport, liet het achter in de sportschool, schreef min of meer zinvolle berichten, maakte indruk op zijn vrienden en vergrootte zijn bewegingsbereik met zijn fiets.

Slimme horloges voor kinderen: tussen controle en autonomie

Top 5 lessen voor mij in relatie tot controle en vrijheid:

 1. Het is een geruststellend gevoel te weten dat jij je kind altijd kunt bereiken of dat jouw kind je altijd kan bellen. Als ik niets hoor, is alles in orde. (Dat gezegd hebbende, hoorde ik meer van hem dan ik had gewild in de eerste paar dagen van de test, omdat hij me bleef bellen en me berichten stuurde met weinig informatieve inhoud).
 2. Jesse breidde tijdens de testweken zijn vrijheid enorm uit – omdat we altijd wisten dat we hem konden bereiken en hem telefonisch thuis konden bestellen. Hij mocht langere afstanden alleen lopen en langer bij vrienden blijven (althans in de tijd dat er geen coronabeperkingen waren).
 3. In een noodgeval hadden we hem zelfs kunnen lokaliseren. We hebben dit echter maar één keer gedaan voor testdoeleinden. Het werkte!
 4. Een van mijn grootste angsten (klinkt slecht, maar het is waar) is het wegverkeer: ongevallen zijn de belangrijkste doodsoorzaak voor kinderen in Europa. Net als alle kinderen is Jesse soms onvoorzichtig of afgeleid. In het ergste geval kan hij (of voorbijgangers) de SOS-noodoproepknop op het horloge gebruiken om een ​​noodoproep te doen. De Apple Watch stuurt vervolgens een sms naar de opgeslagen noodcontacten en vervolgens ook naar de huidige locatie. De Apple Watch (vanaf serie 4) is eigenlijk voorzien van valdetectie, maar deze kan pas vanaf 18 jaar gebruikt worden. Als er een val wordt gedetecteerd, verschijnt de mogelijkheid om de hulpdiensten te bellen. Als de horlogedrager een minuut niet beweegt, wordt de noodoproep automatisch geactiveerd en waarschuwt de Apple Watch ook de opgeslagen noodcontacten. Maar als er kinderen waren, zou er waarschijnlijk vaak een onbedoelde noodoproep worden gedaan en zou er veel gebeuren in de alarmcentrales…

Over controle gesproken: of je wilt dat Apple (in ieder geval mogelijk) de bewegingsgegevens van kinderen kan lezen, is op dit moment niet relevant en aan jou. Volgens de fabrikant moeten alle persoonlijke gegevens – inclusief locatie- en gezondheidsgegevens – veilig versleuteld worden op de apparaten en in de iCloud.

Wat heb je nodig voor de gezinsconfiguratie van de Apple Watch?

Voorwaarde voor het gebruik van de Apple Watch in de gezinsconfiguratie is dat één ouder een iPhone heeft – de Apple Watch is nog steeds niet compatibel met Android-apparaten. Family Setup in watchOS 7 maakt de communicatie-, gezondheids- en veiligheidsfuncties van de Apple Watch toegankelijk voor kinderen (samen met oudere familieleden die geen eigen iPhone hebben).

Oudertelefoon
Een iPhone 6s (of nieuwer) met iOS 14 (of nieuwer) voor configuratie

Apple Watch
Een mobiel model (met ingebouwde mobiele capaciteit) Series 4 of hoger, of een Apple Watch SE (mobiel) met watchOS 7 of hoger

Eventueel gsm-abonnement
Een extra gsm-abonnement is niet absoluut noodzakelijk voor het gebruik van de Apple Watch, maar wel essentieel voor enkele belangrijke functies (zoals telefoneren). Dan heb je een contract of een kaart met eSIM-activering nodig. De Apple Watch heeft geen slot voor plastic simkaarten. De eSIM wordt geactiveerd op de mobiele telefoon van de ouder.

Onderstaande modellen kunnen een 4G-verbinding maken zonder dat een koppeling met een iPhone nodig is:

Apple Watch Series 4 bekijk prijs
Apple Watch Series 5bekijk prijs
Apple Watch Series 6bekijk prijs
Apple Watch SE *bekijk prijs
Apple Watch Series 7bekijk prijs
* Apple Watch SE is het goedkoopst en ideaal voor kinderen!

Apple ID
Naast de Apple ID voor de ouder heb je ook een Apple ID nodig voor het kind dat het horloge gaat dragen.

Wat kan Apple Watch Family Setup doen?

Kortom, de Apple Smartwatch in de gezinsconfiguratie kan alles wat je maar kunt wensen van een Smartwatch. Dat is aan de ene kant geweldig. Aan de andere kant is er zoveel mogelijk dat je heel diep moet graven om alle mogelijkheden te verkennen.

Wat kunnen kinderen wel en niet met de Apple Watch?

In de volgende paragrafen proberen we uit te leggen welke mogelijkheden we hebben getest voor kinderen. Hier is een fragment:

 • Via het horloge hebben de kinderen toegang tot eerder geselecteerde contacten.
 • Je kunt (ook zonder je eigen smartphone) bellen en berichten versturen met je Apple Watch.
 • Afspraken kunnen worden beheerd via gedeelde agenda’s.
 • Taken en herinneringen zorgen ervoor dat er niets wordt vergeten.
 • De kinderen hebben toegang tot navigatie via de Apple Maps app.
 • Vooraf bepaalde fotoalbums kunnen worden bekeken.
 • De kinderen kunnen zelfs zonder iPhone naar muziek van Apple Music luisteren via een Bluetooth-koptelefoon of Siri gebruiken.
 • De gebruikelijke fitness- en activiteitsfuncties zijn klaar voor gebruik: het horloge laat zien hoeveel je hebt bewogen en kan je hartslag meten. Kinderen kunnen zelfs vrienden uitdagen voor fitnessduels.
 • De aansturingsmogelijkheden voor ouders zijn goed doordacht en werken goed. Met ouderlijk toezicht kun je niet alle functies en apps op Apple Watch gebruiken. Daarnaast kunnen gebruikstijden, apps en contactmogelijkheden worden beperkt (zie hieronder).

Met alle mogelijkheden die je zou kunnen gebruiken, moet je ook beslissen welke je wilt gebruiken. De locatie van een gezinslid kan bijvoorbeeld worden gedeeld met de ouder of voogd via de Find My/Find People-app. Ouders moeten zeker vooraf met hun kinderen praten over het belang, de voor- en nadelen van GPS-tracking.

Er is ook een Apple Cash Family-functie in de VS. Ouders kunnen geld beschikbaar stellen aan hun kinderen op hun Apple Watch (aankopen worden dan gedaan via de Wallet-app van de ouder en Apple Pay). Deze functie hebben wij (nog) niet.

Welke handige functies en apps zijn er voor kinderen

Iedereen heeft zijn eigen Memoji – in tijden van een pandemie, ook corona-versie met een mond-neuskapje!

Een voordeel vanuit het oogpunt van Jesse is dat maar een paar kinderen in zijn klas een smartwatch of zelfs een eigen mobiele telefoon hebben. Zijn eerste officiële daad: Allereerst maakte hij Memoji’s voor al zijn vrienden.

Jesse zijn favorieten:

 1. De Memoji-app
 2. Walkie Talkie-functie
 3. Bericht dicteren
 4. Radio en podcasts
 5. Stopwatch 5
 6. Even snel kunnen bellen!
 7. Noodknop
 8. Activiteit (‘de ringen’)
 9. Was je handen!
 10. De functie ‘Aangekomen’ (zie hieronder)

1) communicatie

Bellen, FaceTime-audiogesprekken voeren, berichten en e-mails verzenden en ontvangen, chatten met andere Apple Watch-gebruikers via de walkietalkiefunctie: communicatie is waarschijnlijk de belangrijkste reden om jouw kind een Apple Watch te geven.

Aangezien Jesse (gelukkig) weinig e-mails krijgt, waren Facetime-gesprekken, klassieke telefoontjes en het uitwisselen van berichten de belangrijkste communicatiemiddelen in onze langetermijntest. Altijd blij om de walkietalkie-functie voor de lol te gebruiken – het heeft gewoon meer charme van een geheim agent dan saaie telefoontjes. Maar af en toe werkte het ook gewoon niet. En aangezien beide partijen een Apple Watch nodig hebben, was de keuze van de mensen om mee te praten beheersbaar.

In Jesse zijn schooltijd mogen, net als in de meeste onderwijsinstellingen, mobiele telefoons niet buiten de schooltas. Geen enkele leraar kan bezwaar maken tegen horloges – hoe slim ze ook zijn. Om ploeteren tijdens de lessen of spieken bij klastoetsen te voorkomen, heeft Apple een effectieve maatregel geïnstalleerd: School Mode (zie hieronder).

2) Sport en gezondheid

Er is hier veel gamification! En Jesse liet me bijna elke avond zien welke goals hij wist te overtreffen en met hoeveel. Zonder smartwatch is hij zeker altijd veel bewogen, maar een niet gesloten ring zou voor hem zeker een reden zijn om nog een paar keer door het huis te rennen.

Fitnessringen gesloten: missie geslaagd!

Sport- en gezondheidsfuncties van Apple Watch:

 • De handenwas-app merkt wanneer je je handen wast en telt de seconden af. Zeker in Corona tijden, maar ook heel handig in de koude maanden! Gek genoeg begon bij mij ook regelmatig het aftellen bij het snijden van uien – geen probleem voor Jesse, hij hielp nooit mee.
 • Het omgevingsgeluidsniveau geeft aan of het te luid is.
 • De fitnessringen: in plaats van het ‘calorieverbruik’ dat standaard op de Apple Watch staat ingesteld, kun je minuten beweging voor kinderen als ring weergeven.
 • De dagelijkse doelen voor de training en staande ring zijn individueel instelbaar.
 • De trainingsprogramma’s ‘buiten lopen’, ‘buiten hardlopen’ en ‘buiten fietsen’ zijn speciaal aangepast voor kinderen. (Helaas zijn ‘buiten klimmen’, ‘buiten vechten’ en ‘binnen op het bed van de ouders springen’ nog niet beschikbaar…)

De Apple Watch Series 6 is ook uitgerust met de bloedzuurstof-app en de ECG-app, die alleen wordt aanbevolen voor mensen ouder dan 22 jaar. Meldingen voor hoge en lage hartslag zijn beschikbaar voor kinderen vanaf 13 jaar.

Naast de Gezondheid-app zijn er verschillende andere gezondheids- en sport-apps te downloaden in de App Store. We hebben er nog geen geprobeerd.

3) Afspraken en alarmen

Met de kalenderfunctie en gedeelde kalenders kunnen de kinderen visueel en akoestisch aan afspraken worden herinnerd.

Stopwatch, timer en wekker zorgen ervoor dat er bijna geen ‘ik vergat’ excuses meer zijn.

4) Spelen, plezier en leren

In de App Store hebben we geen aanbevolen kindergames voor de Apple Watch gevonden. Het display van de Apple Watch is te klein voor een echte game-ervaring en Jesse wilde zijn schermtijd sparen voor zijn favoriete serie in plaats van mini-watch-games te spelen.

Samenwerken met de klok is op zich al een klein leuk media-pedagogisch project. Ik heb in ieder geval geleerd hoeveel sneller kinderen grip krijgen op nieuwe functionaliteiten en logica’s. Terwijl ik (hoewel ik zelf een Apple Watch heb gehad) soms stom aan de kroon draai en verdwaal in het menu, vindt Jesse nu bijna blindelings wat hij zoekt.

 • Jesse had het meeste plezier bij het ontwerpen van de emoji’s en nieuwe wijzerplaten.
 • Grappig idee: een speurtocht met het ingebouwde kompas.
 • Zelfstandig worden: In onze test bleek de kaart-app moeilijk te gebruiken voor de kinderen. De ijssalon zoeken met de kaart-app lukte niet helemaal.

De familieconfiguratie van de Apple Watch heeft deze controlemechanismen:

De drie belangrijkste besturingsaspecten zijn mijns inziens de aansturing van de contacten die vanuit het horloge kunnen worden aangestuurd, de tracking of de light-versie ervan (we noemen het de ‘arrived’-functie) en de schoolmodus (de schooltijdmodus).

Selecteer contacten

Met de horloge-app op de mobiele telefoon van de ouder hebben de volwassenen de mogelijkheid om alle contacten op het horloge van de kinderen te bedienen of te definiëren. Klinkt makkelijk. Is het ook: Selecteer in de Watch-app het kinderhorloge > Contacten > Contacten bewerken > toevoegen, verwijderen of nieuwe invoeren uit je eigen adresboek. Klaar.

Deze noodoproepfuncties zijn beschikbaar in de Apple Watch

Met de zijknop op Apple Watch kunnen kinderen gemakkelijk een alarmnummer bellen in een noodgeval. Naast de hulpdiensten worden ook de ouders (of eerder geselecteerde contacten in de noodkaart) automatisch op de hoogte gebracht. Belangrijke medische informatie (bijvoorbeeld over allergieën of medicijnen) kan in de noodpas worden opgeslagen.

GPS-tracking en de functie ‘Aangekomen’

Zoals hierboven vermeld, kan de locatie van een gezinslid worden gevonden met behulp van de Find People-app of Find My worden weergegeven met een nauwkeurigheid van enkele meters. Wat sommigen praktisch vinden, vinden anderen (zoals ik) eng, we wonen tenslotte niet in de Bronx.

Het compromis: De locatiequery kan ook zo worden geautomatiseerd dat ouders een melding krijgen wanneer het kind is aangekomen op een vooraf bepaalde locatie (bijvoorbeeld de sportschool). De straal rond een doel kan handmatig grof worden aangepast zodat ik geen buikpijn krijg, zoals ik gewoonlijk doe met GPS-tracking, maar dat ik gewoon opgelucht ben als het ‘pingt!’.

Anderzijds kan het kind ook via het horloge verwittigd worden wanneer de ouders op een bepaalde plaats zijn aangekomen. In theorie is het ook heel praktisch: “Ik ga even winkelen. Kom als ik er ben ook thuis.” Het is echter ook best een gedoe als je het elke keer moet invoeren. Voor ons was gewoon bellen veel gemakkelijker.

En de Apple Watch biedt kinderen nog een functie: ouders kunnen de locatie van het kind ook automatisch op een bepaald tijdstip laten verzenden. Ik heb de use case hiervoor nog niet gevonden en heb zojuist gebeld.

Wat kan de schoolmodus van de Apple Watch?

Mobiele telefoons zijn op de meeste scholen verboden. Het is begrijpelijk dat actieve smartwatches ook niet zo populair zijn bij docenten. De back to school-modus van de Apple Watch is een soort Niet storen-modus. Gedurende deze tijd hebben de kinderen beperkte toegang tot de functies van het horloge en kunnen ze niet worden gebeld.

Een grote gele cirkel op het display geeft aan dat de Apple Watch in de slaapstand staat, gemakkelijk te zien voor docenten. Ouders kunnen het begin en einde voor elke dag van de week individueel instellen in de gezinsconfiguratie.

Schooltijd modus van Apple Watch

Voor ons vooral belangrijk: eerder uit school? Kind moet worden opgehaald? Ook tijdens de officiële schooluren kunnen er gevallen zijn waarin het kind dringend contact moet opnemen. Daar hebben we ook aan gedacht: Met één klik wordt de schooltijdmodus opgeheven en kan het kind bellen/facetimen. Om laster te voorkomen, wordt dan ook de ouder geïnformeerd. Meer informatie over schooldagen vind je in Apple Support.

Welke Apple Watch voor kinderen: Apple Watch Series 4, 5, 6 of Apple Watch SE?

De gezinsconfiguratie werkt alleen met een Apple Watch Series 4 of nieuwer. Wil je je eigen Apple Watch niet aan je kinderen doorgeven, dan kies je waarschijnlijk uit kostenoverwegingen voor de Apple Watch SE. Maar oudere modellen van de Apple Watch (Series 4 en Series 5) worden nog steeds aanbevolen.

De voordelen van de Apple Watch 6: zuurstofmetingen in het bloed, maar deze zijn voor kinderen waarschijnlijk weinig relevant. Ook het grotere kleurenpalet is een voordeel van de Series 6: de Watch SE is alleen verkrijgbaar in de kleuren zilver, donkergrijs en roségoud, de Series 6 heeft meer bijzondere designs.

Bellen met de Apple kinderwatch?

Een extra gsm-abonnement is niet absoluut noodzakelijk voor het gebruik van de Apple Watch, maar wel essentieel voor enkele belangrijke functies (zoals telefoneren). Dan heb je een contract of een kaart met eSIM-activering nodig. De Apple Watch heeft geen slot voor plastic simkaarten. De eSIM wordt geactiveerd op de mobiele telefoon van de ouder.

Onderstaande modellen kunnen een 4G-verbinding maken zonder dat een koppeling met een iPhone nodig is:

Apple Watch Series 4 bekijk prijs
Apple Watch Series 5bekijk prijs
Apple Watch Series 6bekijk prijs
Apple Watch SE *bekijk prijs
Apple Watch Series 7bekijk prijs
* Apple Watch SE is het goedkoopst en ideaal voor kinderen!

Apple Watch SE

4G + Cellular

Apple Watch SE


Bij bol.com

Inhoudsopgave