Beste Smartwatch voor je Kind (2023)

Hier zijn de beste smartwatches voor kinderen van 2022

Smartwatches voor kinderen zijn minder krachtig en betaalbaarder dan gewone smartwatches, en ze zijn speciaal ontworpen met het oog op jongere leeftijdsgroepen. Ze zitten boordevol apps en games om je kleintjes bezig te houden, en sommige hebben zelfs ingebouwde camera’s om selfies te maken. Anderen zijn volwaardige communicatie gadgets die telefoongesprekken, sms-berichten en GPS-tracking ondersteunen.

De meeste smartwatches voor kinderen zijn niet afhankelijk van een dataverbinding, maar voor tieners hebben we in deze handleiding een handvol smartwatches opgesomd die wel synchroniseren met smartphones of een onafhankelijke dataverbinding hebben, zodat je kind berichten kan sturen met hun dierbaren.

Een smartwatch is een uitstekende middenweg voor kinderen die constant om een ​​smartphone smeken. Onze keuzes bieden geen onbeperkte toegang tot internet zoals een telefoon zou doen en de meeste zijn niet gevoelig voor datakosten. Al onze aanbevolen modellen zullen dienen als een uitstekende overgang om je kind meer onafhankelijkheid te geven met technologie. Sterker nog, ze zijn veel goedkoper dan smartphones.

Hoe we hebben getest

Bij het testen van de modellen in deze review wilden we dat de nadruk lag op plezier, met een zachte aanmoediging om meer te bewegen. Plus natuurlijk waren veiligheidsvoorzieningen (zoals beperkte contacten als oproepen en berichten mogelijk zijn) absoluut essentieel. We hebben ook beoordeeld hoe gemakkelijk ze te gebruiken waren toen ze uit de doos kwamen. Een verscheidenheid aan jonge testers droegen deze smartwatches meerdere dagen om onze selectie van de beste te verkleinen.

De beste smartwatches voor kinderen 2022:

Beste voor beveiligingsfunctie – Sanbo® I30 smartwatch
Beste mobiele smartwatch voor kinderen – RUVZ smartwatch
Beste algemeen – Garmin Vivofit jr 3 activity tracker
Het beste voor fans van Pokémon – Pokémon smartwatch
Beste voor jonge kinderen – VTech kidizoom smartwatch DX2
Beste lichte horloge – Fitbit ace 3 activity tracker
Beste interactieve horloge – Little Tikes tobi robot-smartwatch
Het beste voor oudere kinderen en tieners – Huawei Band 4 Pro activity tracker
Het beste voor het aanmoedigen van beweging

Sanbo® I30 Smartwatch

Sanbo® I30 Smartwatch kopen

 GPS + 4G

Sanbo I30 Smartwatch

5/5

Bij bol.com

Beste: veiligheid

Schermgrootte: 4 inch
Levensduur batterij: Oplaadbaar, 2 dagen
Gewicht: 135000 gram
Waterbestendigheid: Waterdicht
Connectiviteit: Bluetooth
GPS: Ja
Camera: Ja
SOS knop: Ja
Werkt met: iOS, Android
Geschikt voor: oudere kinderen en tieners

De Sanbo® I30 Smartwatch voor je kind wordt geleverd met tal van functies om de veiligheid van je kind te beschermen, zoals het kunnen volgen van hun locatie via je smartphone-app en het feit dat slechts geregistreerde contacten je kind een bericht kunnen sturen. Het heeft ook een SOS knop. Met een ingebouwde stappenteller, video en GPS is het horloge zelf eenvoudig en intuïtief in gebruik.

De Sanbo® I30 Smartwatch is meer dan de moeite waard voor oudere kinderen en tieners. Hij is verkrijgbaar met een blauw en roze.

Bestel bij Bol.com

BRUVZ smartwatch

BRUVZ smartwatch kopen

 GPS + 4G

BRUVZ smartwatch

4/5

Bij bol.com

Beste: Voor beveiligingsfuncties

Schermgrootte: 1.4 inch
Levensduur batterij: 3 dagen
Gewicht: 56 gram
Waterbestendigheid: Ja
Connectiviteit: Bluetooth
GPS: Ja
Camera: Ja
SOS knop: Ja
Werkt met: iOS, Android
Geschikt voor: Vijf jaar en ouder

Telefoon, GPS-tracker en horloge, de BRUVZ smartwatch is ontworpen met de veiligheid van je kind in het achterhoofd. Koppel hem met de app op je smartphone en alleen goedgekeurde contacten kunnen het horloge berichten of bellen. Ook kun je alarmen activeren die aangeven of je kind wel (of niet) op school is aangekomen en kunnen SOS-contacten met een druk op de knop worden gebeld.

Er is geen sociale media of open internet beschikbaar op het horloge en je kunt de schoolmodus inschakelen, dus tijdens bepaalde uren is het slechts een polshorloge. Er is een stappenteller om fitnessdoelen te bereiken en beloningen – beide worden bediend via de app. We vonden het vooral leuk om vooraf ingestelde berichten voor ons kind te kunnen bewerken en toevoegen om te gebruiken in de chatfunctie, zodat ze gewoon kunnen selecteren en verzenden. Het is verkrijgbaar in groenblauw, grijs en roze.

Bestel bij bol.com

Garmin vivofit jr 3

Beste: Algemeen

Garmin Vivofit kopen

4 JAAR +

Garmin Vivofit Jr 3

4/5

Bij bol.com

Schermgrootte: 14,11 mm²
Levensduur batterij: niet-oplaadbaar, tot een jaar (CR2025)
Gewicht: 25g
Waterdichtheid: 5 ATM
Connectiviteit: Bluetooth naar de smartphone van de ouder
GPS: Nee
Camera: Nee
Werkt met: iOS, Android
Geschikt voor: Vier jaar en ouder

We houden van de positiviteit van Garmin’s vivofit jr 3 – het draait allemaal om het aanmoedigen van kinderen om actiever te zijn, met games en uitdagingen met Marvel-superhelden of Disney-prinses die een stimulans vormen om meer stappen te zetten, meer klusjes in huis te doen, meer tijd om te bewegen. Het instellen is eenvoudig en duurt minder dan 10 minuten – een ouder heeft de Garmin jr-app nodig, dan maakt het horloge verbinding en wordt het daarmee bestuurd. Van daaruit kunnen uitdagingen en taken worden gemaakt en beloningen worden ingesteld – en kinderen kunnen een bepaald aantal munten verdienen om meer games te ontgrendelen.

Het horloge zelf is goed gemaakt en eenvoudig; het kan tijdens het zwemmen worden gedragen, en onze jonge tester was dol op de Marvel-ontwerpdetails. Eén knop aan de zijkant regelt de gegevens die op het scherm worden weergegeven en fungeert als timer, stopwatch en challenge-starter. Het is een geweldig kinder horloge!

Bestel bij Bol.com

Pokémon interactief slim horloge

Beste: Voor fans van Pokémon

 6 JAAR +

Pokémon Smartwatch

In diverse thema's verkrijgbaar!

3.5/5

Bij bol.com

Schermgrootte: 27 mm²
Levensduur batterij: Oplaadbaar, 24 uur bij normaal gebruik
Gewicht: 39g
Waterbestendigheid: Spatwaterdicht
Connectiviteit: Micro-USB
GPS: Nee
Camera: selfiecamera voor foto’s en video
Werkt met: Nvt
Geschikt voor: Zes en ouder

Zie dit leuke Pokémon-horloge als meer speelgoed dan een smartwatch, en de jonge drager zal niet teleurgesteld zijn. Het is hier niet de meest geavanceerde, maar daar gaat het ook niet om – Pokémon-fans zullen er dol op zijn, en het is een geweldig beginnershorloge (met een timer, stopwatch en alarm), plus een camera voor selfies en video’s (een micro SD-kaart kan worden geïnstalleerd) en zes eenvoudige spelletjes.

De startleeftijd van zes jaar is perfect, behalve dat de touchscreen-bediening een beetje onhandig is. Het is een eenvoudige smartwatch: hij hoeft niet verbonden te zijn met een ander apparaat om te werken, hij is spatwaterdicht en het opladen duurt een uur.

Bestel bij Bol.com

VTech kidizoom smartwatch DX2

KidiZoom kopen

4 JAAR +

VTech KidiZoom 2 

4.5/5

Bij bol.com

Beste: Voor jongere kinderen

Schermgrootte: 1.44 inch
Levensduur batterij: Oplaadbaar, twee tot drie dagen
Gewicht: 410g
Waterbestendigheid: Spatwaterdicht
Connectiviteit: Micro-USB
GPS: Nee
Camera: dubbele camera voor foto’s en video’s
Werkt met: iOS, Android
Geschikt voor: Vier jaar en ouder

Briljant plezier voor jongere kinderen, de VTech kidizoom smartwatch heeft een grote selectie aan games en functies om kinderen aan te moedigen meer te bewegen (de “gekke dansactie-uitdaging” is bijzonder leuk), om ze te leren klokkijken en om hun logica te verbeteren vaardigheden met puzzels en uitdagingen.

Het heeft geen smartphone nodig om te werken (bewaar gewoon media op een laptop via USB) en is eenvoudig in te stellen, maar het is de moeite waard om volledig te verkennen, want het kan meer dan je denkt. Foto’s en video’s kunnen worden gemaakt met de camera aan de zijkant of de camera aan de voorkant, en er kunnen gekke speciale effecten worden toegevoegd. Het favoriete gedeelte van onze jonge tester? Gebruik de camera om monsters in de echte wereld te zoeken met de monsterdetector-app.

Deze heldere smartwatch van VTech is een geweldige optie voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Het is een nieuwere versie van de vorige DX en de belangrijkste verschillen zijn een strakker ontwerp en een extra selfiecamera.

Het bevat bewegingssensoren met bewegingsapps en andere leuke games die de camera gebruiken. Je kunt indien nodig ook meer downloaden.

De camera-effecten hebben veel lof gekregen van ouders. Gebruikers kunnen aan de afbeeldingen toevoegen en hun stem op video’s wijzigen. Het horloge is ook geweldig om de tijd te vertellen, en je kleintje kan de klokweergave aanpassen.

De voordelen

Bewegingsapps

Het DX2-horloge heeft een ingebouwde bewegingssensor, die informatie doorgeeft aan de twee bewegingsapps. De apps zijn Funky Jump, Racing Run en Crazy Dance die de speler aanmoedigen om te springen, rennen en dansen. Terwijl ze deelnemen aan de activiteiten, zal het horloge leuke geluidseffecten afspelen terwijl ze hun stappen volgen.

Leuke spellen

Inbegrepen zijn vijf spannende spellen. Een daarvan is Monster Catcher, waar de speler monsters in de echte wereld moet vinden en vangen met behulp van de camera. Een ander vooraf geïnstalleerd spel is een logische puzzel genaamd Noodle Booster.

Als dit niet genoeg is, kun je meer games downloaden van de Learning Lodge.

Leer over tijd

Het horloge draait niet alleen om spelen – het kan een kind ook leren over het concept tijd. Ze kunnen de analoge of digitale klok aanpassen met meer dan 55 verschillende ontwerpen. Vervolgens kunnen ze alarmen instellen, de timer gebruiken of een datum plannen met de kalender.

Foto effecten

Laat de creativiteit de vrije loop met leuke foto- en video-effecten. Je kind kan stempels, filters en kaders toevoegen aan de foto’s en video’s. Vervolgens kun je ze uploaden naar de computer.

De nadelen

Geen stille optie

Hoewel je het volume kunt instellen, wordt het niet helemaal stil. Het is niet ideaal om te dragen naar school of andere plaatsen waar volumeregeling een must is.

Aanvullende specificaties
  • Aanbevolen leeftijd 4 tot 12 jaar
  • Touchscreen Ja
  • GPS-tracker Nee
  • Camera Ja
  • SOS-oproep Nee

Bestel KidiZoom DX

Fitbit Ace 3

Beste: Lichte horloge

Smartwatch kind kopen

 6 JAAR +

Fitbit Ace 3

Blauw | Zwart | Geel

Bij bol.com

Schermgrootte: 33x12mm
Levensduur batterij: oplaadbaar, tot vijf dagen stand-by
Gewicht: 18g
Waterdichtheid: 50m
Connectiviteit: Bluetooth
GPS: Nee
Camera: Nee
Werkt met: iOS, Android
Geschikt voor: Zes jaar en ouder

Als je op zoek bent naar een horloge dat je kind inspireert om actief te zijn, dan is de Fitbit Ace 3 geweldig voor dynamische gezinnen en kinderen vanaf 6 jaar.

Het beschikt over alle must-haves die je van Fitbit mag verwachten. Het houdt de stappen en actieve minuten van je kind bij – daarna biedt het uitdagingen voor meer activiteit. Je kunt al hun voortgang volgen via je gezinsaccount.

De Fitbit Ace 3 kan de klok rond worden gedragen. De batterij kan tot vijf dagen meegaan voordat hij moet worden opgeladen. Zelfs als ze slapen, is het horloge bezig met het analyseren van de slaapgewoonten van de gebruiker voor optimale rust.

De voordelen

Aanmoediging om actief te blijven

De Fitbit Ace 3 is een miniatuur Fitbit gemaakt voor kinderen, dus het bevat alle voordelen die de volwassen versie heeft. Het horloge houdt de stappen van je kind bij en zelfs hun actieve minuten waarin ze springen, springen of zwemmen. Via de app kunnen gebruikers virtuele badges verdienen en ook vrienden en familie uitdagen om actief te blijven.

Uitdagingen

Omdat de CDC 60 minuten activiteit voor kinderen per dag aanbeveelt, bevat de Ace 3 een stappenuitdaging van een uur. Dit wordt weergegeven als een dagelijkse uitdaging, waarbij de gebruiker wordt aangemoedigd om een ​​uur actief te blijven. Je kunt dit in de app aanpassen aan de behoeften van je kind.

Zwembestendig

Wateractiviteiten zijn prima met dit horloge, dat waterdicht is tot 50 meter. Dit is voldoende voor plezier in de achtertuin en spelen in het zwembad.

Ouderlijk toezicht

Wanneer je het horloge ontvangt, koppel je het aan het gezinsaccount en maak je een exclusief account voor je kind. Hiermee kun je hun voortgang en zelfs hun slaapgewoonten volgen om ervoor te zorgen dat ze voldoende rust krijgen. Hiermee kun je ook controleren en goedkeuren met wie ze verbinding maken.

De nadelen

Bandjes zijn kwetsbaar

De polsbandjes zijn niet zo duurzaam als ze zouden kunnen zijn. Ouders merkten op dat ze behoorlijk kwetsbaar zijn. Ze zijn eenvoudig te vervangen en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Bestel bij Bol.com

Little Tikes tobi robot-smartwatch

 4 JAAR +

Little Tikes Tobi 2 

Bij bol.com

Beste: Interactief horloge

Schermgrootte: 1.54 inch
Levensduur batterij: oplaadbaar, tot twee dagen
Gewicht: 60g
Waterbestendigheid: Spatwaterdicht
Connectiviteit: Draadloze connectiviteit met andere Tobi smartwatches (om foto’s en berichten te delen)
GPS: Nee
Camera: dubbele camera voor foto’s en video’s
Werkt met: Nvt
Geschikt voor: Vier jaar tot zes jaar en ouder

De tobi robot-smartwatch is in de eerste plaats een interactieve, draagbare robot – por hem, schud hem of swipe hem om een ​​van zijn meer dan 100 gezichtsuitdrukkingen op te roepen. Onze jonge tester was helemaal in beslag genomen en het deed ons denken aan een Tamagotchi – hoe meer je ermee omgaat, hoe meer je ervan krijgt.

Het is de moeite waard om de gedetailleerde gebruikershandleiding te lezen en aan de instellingen te prutsen voordat je het aan je kind geeft – er gebeurt veel met tobi, inclusief fitnessgames (het heeft een stappenteller), berichten verzenden (naar andere tobi smartwatches) en het maken van foto’s en video, evenals het leren klokkijken. Voor veelzijdigheid kan Tobi uit de siliconen band worden gehaald en wordt geleverd met een kledingclip die ook dienst doet als displaystandaard. Het is ook verkrijgbaar in roze of blauw.

Bestel bij Bol.com

Huawei Band 4 Pro

 6 JAAR +

Huawei Band 4 Pro

Rood | Roze | Zwart

Bij bol.com

Beste: Voor oudere kinderen en tieners

Schermgrootte:
Levensduur batterij: Oplaadbaar, tot 14 dagen stand-by
Gewicht: 25g
Waterdichtheid: 50m
Connectiviteit: Bluetooth
GPS: Ja
Camera: Nee
Werkt met: iOS, Android
Geschikt voor: oudere kinderen en tieners

Dit is een stijlvol ogend horloge. Het is strak, zeer functioneel en waterbestendig. Het heeft een gekleurd scherm. Het bewaakt de hartslag 24/7, heeft ingebouwde GPS en verschillende sportmodi, waaronder ingebouwde functionaliteit om zwemslagen en baantjes te meten.

Waterdicht tot 5ATM, het is zeker bestand tegen de taak. Het houdt ook de slaap bij met een app die is ontwikkeld in samenwerking met de medische faculteit van Harvard. De batterij gaat ongeveer 5 dagen mee en laadt op in minder dan 2 uur.

Bestel bij Bol.com

Meer smartwatches voor de veiligheid van je kind vind je hier…