GPS horloge kind

Ben je op zoek naar de beste smartwatch met GPS SOS SMS en belfunctie voor de veiligheid van je kind? Bekijk hier de TOP 5 beste veilige kinder smartwatches van 2022.

Sanbo® I30 Smartwatch kopen

 GPS + 4G

Sanbo I30 Smartwatch

5/5

Bij bol.com

BRUVZ smartwatch kopen

 GPS + 4G

BRUVZ smartwatch

4/5

Bij bol.com

GPS + 4G

DePlay smartwatch

Zwart | Blauw | Roze

Bij bol.com

GPS + 4G

Qlokkie 21 smartwatch

Roze | Blauw | Zwart

4/5

Bij bol.com

KUUS W2 kopen

GPS + 4G

KUUS W2 smartwatch

3.5/5

Bij bol.com

Waarom een GPS horloge voor je kind kopen?

Het kan gemakkelijk zijn om GPS-horloges als speelgoed te zien. Maar als je investeert in een apparaat met de juiste functies, kunnen dergelijke gadgets een groot voordeel zijn.

Met een GPS-horloge kun je je kind altijd volgen. Het Global Positioning System (GPS) maakt gebruik van satellieten om de geschatte locatie te volgen.

De meeste GPS-horloges voor kinderen werken hetzelfde. Ze vragen je om een app te downloaden die updates krijgt van de GPS in het kinderhorloge. Bij sommige hightech-modellen kun je zelfs een beperkte perimeter instellen, zodat je wordt gewaarschuwd wanneer je kind uit de ingestelde zone gaat.

Hopelijk overkomt het je nooit dat je kind vermist word, maar als je kind wordt vermist terwijl het een van deze apparaten draagt, kun je snel zijn locatie vinden.

Zelfs als het horloge wordt verwijderd of kapot gaat, zendt het nog steeds uit waar het voor het laatst was. Veel ouders zeggen dat het dragen van een GPS-horloge hun kind gemoedsrust geeft, vooral nadat de jongere naar school gaat.

Een GPS horloge voor kinderen kiezen

Waar moet je op letten?

SOS waarschuwing

Een functie die bovenaan de lijst met must-haves van ons horloge stond, waren SOS-waarschuwingen. Dit is een gespecificeerde knop die je kind in geval van nood indrukt.

Het horloge belt dan automatisch naar een geselecteerde groep nummers die ook meldingen ontvangen. Bijna alle apparaten met deze functie blijven de nummers bellen totdat iemand opneemt.

Leer de kracht van SOS

Laat je kind weten wat de kracht van de SOS-knop is en niet erop te drukken tenzij het een noodgeval is.

Nauwkeurigheid

Nauwkeurigheid is essentieel bij een kinderhorloge met GPS. Ze zijn echter niet allemaal even nauwkeurig.

Zoek bij het zoeken altijd naar horloges die GPS gebruiken, niet alleen LBS, WiFi of Bluetooth. Vooral Bluetooth is vrij nutteloos voor tracking omdat het zo’n kort bereik heeft.

Er zijn verschillende methoden om een locatie te identificeren, wat de meting nauwkeuriger kan maken, maar meestal is het het beste om bij GPS te blijven.

Tweerichtingsverkeer

Een andere leuke functie om naar te zoeken is tweerichtingsverkeer. Dit verandert het horloge in een mini-telefoon, zodat je altijd in contact kunt blijven.

Je zult meestal een app moeten gebruiken om telefoonnummers toe te voegen aan het telefoonboek van het horloge. Sommige modellen laten dan alleen de geselecteerde nummers bellen, andere blokkeren. De meeste beantwoorden ook automatisch wanneer je belt, zodat je kind niet weigert.

Om deze functies te gebruiken, moet je een compatibele simkaart aanschaffen. Dit is afhankelijk van de fabrikant van het horloge en je locatie in de wereld.

Duurzaam materiaal

Het horloge moet duurzaam zijn. Een veelgebruikt materiaal dat fabrikanten voor de band gebruiken, is niet-giftige siliconen, die zacht en comfortabel is om te dragen.

Een ander goed ding om naar te zoeken is een waterdichte buitenkant. Het kan vermoeiend worden om het horloge elke keer te verwijderen als het regent of wanneer het handen wassen. Bovendien herinneren vergeetachtige kinderen zich misschien niet om het weer aan te doen.

Niet te gebruiken onder water

Het is eerlijk om op te merken dat, zelfs als het horloge waterdicht is, je het niet onder water moet gebruiken. De meeste fabrikanten waarschuwen hiertegen omdat het de waterdichte afscherming aantast.

Camera

Op bijna alle GPS-horloges zitten camera’s. Het draagt niet per se bij aan de veiligheidsvoordelen, maar het is leuk voor het kind. Ze kunnen alle gedenkwaardige momenten vastleggen en deze vervolgens uploaden naar een computer of cloudopslag.