10 redenen waarom een ​​GPS tracker kinderhorloge beter is dan een smartphone

Denk jij erover om voor je kind zijn eerste smartphone te kopen? Beschouw een gps tracker kinderhorloge met een 4G abonnement als een levensvatbare en veiligere kindertelefoon. Veel ouders willen dat hun kinderen een telefoon hebben zodat ze contact met ze kunnen opnemen en ze kunnen volgen, maar smartphones die zijn ontworpen voor volwassenen zijn niet de juiste oplossing. Internettoegang, open bellen en sms’en en andere functies zijn niet veilig voor kinderen, en er zijn betere manieren om je kind bij te houden.

In dit artikel bespreken we waarom wij vinden dat een gps tracker kinderhorloge beter is dan een smartphone.

Waarom zijn smartphones niet goed voor kinderen?

Het is normaal om deze vraag te stellen. Als ouder ken je waarschijnlijk andere ouders van wie de kinderen van de basisschool een smartphone hebben. Ze hebben je misschien verteld dat ze zich beter voelen omdat ze weten dat ze hun kind kunnen bereiken als dat nodig is, of dat een tracking-app op de telefoon hen gemoedsrust geeft. Dit zijn populaire redenen waarom kinderen vaak smartphones hebben. Uit een onderzoek uit 2021 bleek zelfs dat meer dan de helft van de kinderen op 11-jarige leeftijd een smartphone heeft. Helaas zijn er verschillende redenen waarom dit fenomeen niet ideaal is.

Ten eerste zijn smartphones ontworpen om door volwassenen te worden gebruikt. Ze worden geleverd met internettoegang, apps voor sociale media en de mogelijkheid om oproepen en sms-berichten van iedereen te accepteren, zoals oplichters die beweren dat je geld aan de belastingdienst verschuldigd bent, of willekeurige vreemden die ongepaste afbeeldingen sms’en. Wil je dat je kinderen met die mensen omgaan? Of de weg vinden naar sociale media als ze nog niet oud genoeg zijn om door de mogelijke gevaren te navigeren?

Ten tweede zijn smartphones niet de enige optie om je kind te traceren of ermee contact op te nemen – de twee belangrijkste redenen die ouders geven om een ​​smartphone voor hun kinderen te kopen. Met het juiste kindertelefoonhorloge kun je je kind bellen, maar alleen jij en andere mensen die je op een lijst met goedgekeurde contacten plaatst, kunnen ze bellen. Internettoegang en apps voor sociale media kunnen volledig worden geblokkeerd en de ingebouwde GPS-tracker kan realtime monitoring van de locatie van je kind mogelijk maken. Het belangrijkste is dat deze apparaten speciaal zijn ontworpen om kinderen meer vrijheid te geven, ze te beschermen en je gemoedsrust te geven.

Om al deze redenen zoeken steeds meer ouders naar hoogwaardige smartphone-alternatieven. Ze willen de beste GPS-tracker voor kinderen, niet alleen het meest recente Apple-apparaat. Ze willen apparaten die zijn ontworpen voor kinderen, geen herverpakte technologie voor volwassenen. Als het gaat om smartwatches voor kinderen, is het moeilijk om de voordelen niet te zien.

Lees onze aankoopgids voor smartwatches voor kinderen als je overweegt er een voor je kind aan te schaffen.

1. Een GPS tracker kinderhorloge is gemakkelijk te gebruiken voor kinderen

De vraag naar smartwatches voor kinderen neemt toe, waardoor toonaangevende fabrikanten van smartwatches zich richten op ontwerpen die voldoen aan de behoeften van kinderen en ouders. De meeste hebben basisfuncties die het voor kinderen vanaf vijf jaar gemakkelijk maken om ze te bedienen.

Aan de andere kant zijn smartphones ontworpen met het oog op volwassenen, waardoor het moeilijk is om mobiele apparaten te vinden die geschikt zijn voor de leeftijd van je kinderen.

Omdat ze leeftijdsongeschikte sites zoals sociale media blokkeren en speciaal voor kinderen zijn ontworpen, zijn kindertelefoon horloges gemakkelijk en eenvoudig te gebruiken voor kinderen. Het ideale model moet een groot, gemakkelijk schoon te maken display hebben, met eenvoudige pictogrammen, zodat het gemakkelijk te gebruiken is voor een kind. Het moet in leuke kleuren komen die kinderen willen dragen en het moet erg duurzaam zijn.

Het horloge-ontwerp is ook ideaal voor kinderen, omdat het veel minder waarschijnlijk maakt dat het kind zijn apparaat kwijtraakt. Bovendien zijn GPS tracker kinderhorloges veel goedkoper dan smartphones, dus als het apparaat van je kind kwijtraakt, wordt gestolen of beschadigd raakt, zijn de vervangingskosten niet zo hoog.

2. GPS tracker kinderhorloges hebben een GPS tracker

De meeste ouders maken zich zorgen over hun kinderen als ze uit het zicht zijn. Met een smartwatch die bijhoudt waar ze zijn en waar ze zijn geweest, kun je ze echter altijd controleren. De beste smartwatches voor kinderen hebben een GPS-tracker die overal ter wereld werkt en regelmatig geolocatie-pings naar de gps tracker kinderhorloge van de ouder stuurt. Bovendien hebben sommige smartwatches een SOS-oproepfunctie waarmee kinderen in geval van nood een waarschuwing kunnen sturen naar goedgekeurde contacten.

Hoewel de meeste smartwatches voor kinderen zijn ontworpen om details over de locatie van een kind te geven, geven ze die informatie niet allemaal in realtime door. Voor ouders die de voorkeur geven aan minuut tot minuut updates van de verblijfplaats van hun kinderen, is het kopen van een smartwatch met dergelijke mogelijkheden gewoon logisch.

De horloges kunnen worden geprogrammeerd om op aangepaste tijden relevante informatie te geven ten behoeve van ouders. Om dezelfde informatie van een smartphone te krijgen, moet je een app van derden downloaden waarvoor een extra abonnement nodig is om toegang te krijgen tot alle functies.

Smartphones hebben meestal GPS-tracking, maar deze functie is eenvoudig uit te schakelen. Bovendien werkt het niet als de batterij leeg is (en kinderen onthouden niet altijd dat ze hun apparaten moeten opladen).

Met een GPS tracker kinderhorloge worden locatiegegevens ingebouwd in de app en opgenomen in je bestaande smartwatch-gegevensabonnement voor kinderen. Bovendien biedt een GPS tracker kinderhorloge in vergelijking met een smartphone meer gedetailleerde, nauwkeurige locatie-informatie. Het Sanbo® I30 Kinder smartwatch heeft bijvoorbeeld realtime locatie-updates en de GPS-trackingfunctie kan niet worden uitgeschakeld. Met zijn lange batterijduur blijft hij dagenlang werken zonder te worden opgeladen, dus je hoeft je minder zorgen te maken over een lege batterij.

3. GPS tracker kinderhorloges helpen bij de ontwikkeling van kinderen

Kinderen willen graag weten dat hun ouders hen vertrouwen en dat kennis hun zelfvertrouwen kan vergroten. Het kopen van een smartwatch voor kinderen met GPS is een van de manieren om ze een gevoel van vrijheid te geven terwijl ze zich door het huis of buitenshuis verplaatsen. Je kunt een deel van de stress verminderen die gepaard gaat met het ouderschap en je kinderen laten genieten van het feit dat ze onafhankelijk en zelfverzekerd zijn.

Met meer dan de helft van de kinderen die op 11-jarige leeftijd een smartphone hebben en bijna een op de vijf heeft er een op 8-jarige leeftijd, is pesten helaas online gegaan. Kinderen met telefoons vinden vaak hun weg naar sociale media, zelfs als hun ouders nee zeggen. Dit betekent dat pesters, een probleem dat groot genoeg is op het schoolplein, hun slachtoffers nu naar huis kunnen volgen. Een kind kan pestberichten of opmerkingen ontvangen op meerdere sociale-media-apps, die verband houden met geestelijke gezondheidsproblemen zoals angst, depressie en problemen met het gevoel van eigenwaarde.

Ondertussen gaat het onderzoek verder naar de effecten van smartphones op het gedrag van kinderen. Een studie uit Japan wees uit dat “routinematig en frequent gebruik van mobiele apparaten verband lijkt te houden met gedragsproblemen in de kindertijd.” Een andere studie suggereerde dat wanneer mensen het gebruik van smartphones voor kinderen overwegen, “het van belang is dat neurologische aandoeningen, fysiologische verslaving, cognitie, slaap- en gedragsproblemen worden overwogen.”

Aan de andere kant kunnen slimme horloges zoals de Sanbo® I30 gps tracker kinderhorloge een gezonde ontwikkeling helpen bevorderen. De fitnesstracker helpt kinderen bijvoorbeeld om aan lichaamsbeweging te doen, en de superieure functies voor het volgen van locaties geven je kinderen de vrijheid om door de buurt te wandelen. Je zult je goed voelen wetende dat je ze altijd kunt vinden. Dit betekent dat kinderen meer kunnen bewegen en minder naar een scherm hoeven te staren, maar je kunt het horloge nog steeds gebruiken om ze te bellen wanneer je maar wilt.

4. Een GPS tracker kinderhorloge kan afleiding in de klas verminderen

Schermen omringen ons allemaal, of het nu onze telefoon, tablet of tv is. Experts raden aan de schermtijd voor kinderen te beperken en ervoor te zorgen dat inhoud van hoge kwaliteit wordt geconsumeerd wanneer ze schermen gebruiken. Een smartwatch voor kinderen is een geweldig alternatief voor smartphones en levert een scherm minder op. Sociale media en internet zijn geblokkeerd op de beste smartwatches voor kinderen. Dit betekent niet alleen minder afleiding, maar het voorkomt ook blootstelling aan cyberpesten en roofdieren, die steeds vaker sociale media doorzoeken.

Bovendien zal het slimme horloge van je kinderen hen niet afleiden in de klas – een steeds groter probleem op scholen. Uit een onderzoek bleek dat wanneer leerlingen apparaten in de klas mogen gebruiken, de testscores lager worden, zelfs voor die leerlingen die ervoor kiezen hun eigen apparaten niet te gebruiken. Dit suggereert dat smartphones de hele klas afleiden.

Niet alle slimme horloges hebben een “niet storen” -modus, maar het Sanbo® I30 gps tracker kinderhorloge wel. Je kunt tijden in de klasmodus instellen waarop je kind niet kan worden gestoord door een sms van een vriend. En aangezien social media en internetgebruik geblokkeerd zijn, zullen ze niet in de verleiding komen om deze applicaties in de klas te gebruiken. Je hoeft zich geen zorgen te maken dat een leraar je kind straft omdat hij een horloge heeft, en ze zullen zich zonder afleiding op de les kunnen concentreren.

5. GPS tracker kinderhorloges houden kinderen in veilige zones

Ouders willen hun kinderen in de gaten houden, maar willen zich niet bemoeien met het leven van hun kinderen. De Sanbo i30-app voor ouders maakt het gemakkelijk om de dagelijkse activiteiten van je kind te plannen en in te checken. Sommige smartwatch-functies van de kinderen belonen kinderen zelfs voor het voltooien van taken, zoals genomen stappen en fysieke activiteit, die eenvoudig door ouders kunnen worden ingesteld.

Hoewel smartphones GPS-tracking en “vind mijn telefoon” -opties hebben, zijn deze niet ideaal voor ouders die proberen hun kinderen bij te houden. Je leven is druk. Het kan zijn dat je naar je werk moet, voor jongere kinderen moet zorgen, klusjes in huis moet doen of boodschappen moet doen. Dat betekent dat je waarschijnlijk niet de klok rond naar je telefoonzoeker-app kijkt, dus hoe weet jij of je kind veilig het huis van zijn vriend verderop in de straat heeft bereikt?

De Sanbo i30-app lost dit probleem op door ouders in staat te stellen “veilige zones” voor hun kinderen in te stellen. Dit kan hun school zijn, je huis, hun kinderdagverblijf, het huis van hun beste vriend, enz. Als je kind een van deze zones verlaat, krijg je een melding op je telefoon. Als je weet dat ze niet weg mogen gaan, kun je bellen en uitzoeken wat er aan de hand is. Tegelijkertijd kun je realtime volgen waar ze zich bevinden, zodat je ze indien nodig kunt ontmoeten. Een typische locatietracker voor smartphones heeft deze extra veiligheidsfuncties voor ouders niet.

6. Een GPS tracker kinderhorloge beschermt kinderen tegen gevaar

Helaas is de wereld niet altijd een veilige plek voor kinderen, en er zijn veel soorten slechte mensen die je kind pijn kunnen doen. Sommigen willen misschien een duur apparaat, zoals een smartphone, van hen stelen. Helaas is dat het beste scenario. Anderen willen misschien je kind ontvoeren. Weer anderen kunnen je kind gebruiken om persoonlijke informatie te krijgen, zoals waar ze wonen, hoe ze je huis binnen kunnen komen, enz. Of ze willen foto’s van je kind, die kunnen worden gebruikt voor allerlei illegale activiteiten, van oplichting door liefdadigheidsinstellingen tot het aantrekken van de belangen van kinderhandelaren. Naast al die mogelijkheden neemt ook de identiteitsdiefstal van kinderen toe, met alleen al in 2021 meer dan een miljoen kinderen die hun identiteit hebben gestolen. Hoe bescherm je je kinderen tegen al deze verschillende soorten slechte mensen?

7. Een GPS tracker kinderhorloge kan helpen, als cyberveiligheidsgordel

Een kind dat een GPS-tracker voor kinderen draagt, wordt mogelijk minder snel het doelwit van aanvallers vanwege hun vermogen om hulp in te roepen. (En als iemand toch probeert je kind mee te nemen, kan hij met de SOS-knop snel om hulp roepen.)

Slechte mensen gebruiken smartphones om met kinderen te communiceren. Ze kunnen zich voordoen als een ander kind en je kind ervan overtuigen dat ze een ‘vriend’ zijn. Dan kan jouw kind hem onbewust informatie geven die hij kan gebruiken, zoals inbreken in je huis of zelfs de identiteit van je kind stelen. Ze kunnen je kind misschien ook overtuigen om hun nieuwe “vriend” ergens te ontmoeten zonder het je te vertellen.

Gelukkig blokkeert de Sanbo i30 gps tracker kinderhorloge zowel oproepen als sms’en van niet-goedgekeurde contacten, evenals het internetgebruik en sociale media volledig. Op die manier weet je dat je kind niet met criminelen praat.

Hetzelfde kan niet gezegd worden van smartphones, die zelf aanvallers kunnen aantrekken die het dure apparaat van je kind willen stelen. De GPS-tracker voor kinderen van de Sanbo i30 gps tracker kinderhorloge geeft ouders ook wat extra gemoedsrust, omdat je de bewegingen van je kind te allen tijde kunt volgen.

8. Eem GPS tracker kinderhorloge kan telefoneren

Voor ouders die op zoek zijn naar een alles-in-één apparaat om te communiceren en hun kind veilig te houden, zijn smartwatches voor kinderen de beste keuze. Met de horloge telefoon voor kinderen kunnen ouders bellen en sms’en, waardoor communicatie snel en gemakkelijk wordt.

Aangezien de meeste smartwatches voor kinderen gebruiksvriendelijk zijn, zullen zowel kinderen als ouders genieten van spraakoproepen en sms-berichten. Smartwatches voor kinderen worden ook vaak standaard geleverd met beperkt bellen en contactbeheer, zodat vreemden geen contact kunnen opnemen met het apparaat.

Dit is belangrijk, omdat je wilt weten met wie je kind praat. Ze hoeven niet te maken te hebben met telemarketeers, oplichters of potentiële slechte mensen. Met de Sanbo i30-app kun je een lijst met nummers instellen die je kind kunnen bellen of sms’en – jezelf, andere familieleden, hun vrienden van school, enz. Niemand anders kan ze bellen.

Bovendien heeft het Sanbo i30-telefoonhorloge voor kinderen verschillende veiligheidsfuncties: in geval van nood kunnen kinderen contact opnemen met jou en de hulpdiensten. Je kunt het horloge ook instellen om automatisch oproepen van je te beantwoorden, zodat je kind ze niet kan negeren. In een noodsituatie kan dit je in staat stellen om te horen wat er aan de hand is als je kind om welke reden dan ook niet kan antwoorden.

9. Een GPS tracker kinderhorloge laat kinderen kennismaken met technologie zonder de risico’s

Bedelen je kinderen om een ​​nieuwe smartphone? Dit is heel gebruikelijk. Kinderen zijn dol op slimme, technische cadeaus en willen vaak een telefoon zoals hun ouders hebben. Helaas vormen smartphones veel risico’s voor kinderen onder de 12 jaar, van het bieden van kansen voor kinderroofdieren tot het gemakkelijker maken voor pestkoppen op het schoolplein om een ​​klasgenoot aan te vallen. Iedereen kan via een smartphone contact opnemen met uw kind en kinderen vinden vaak manieren om software te gebruiken die is ontworpen om apps voor sociale media te blokkeren. Erger nog, er zijn zelfs gezondheidsproblemen verbonden aan het gebruik van deze telefoons door jonge kinderen. Om al deze redenen wordt aanbevolen dat ouders “Wacht tot de achtste” (klas) om hun kind een smartphone te kopen.

Gelukkig bieden gps tracker kinderhorloges een alternatief waar kinderen en ouders blij van kunnen worden. Deze apparaten helpen kinderen meer te weten te komen over technologie via eenvoudige, gebruiksvriendelijke schermen. Kinderen kunnen leren om teksten van jou en anderen op hun goedgekeurde contactenlijst te verzenden en te lezen. Ze kunnen je altijd bellen als ze je nodig hebben, en kunnen praten met vrienden. Het beste van alles is dat u het gebruik kunt beperken tot bepaalde uren of tijdsbeperkingen, zodat uw kinderen hun vrienden niet sms’en in plaats van huiswerk te maken.

Als je als ouder op zoek bent naar een alternatief voor smartphones, dan is de smartwatch voor kinderen het perfecte cadeau voor je kind.

10. Een GPS tracker kinderhorloge is betaalbaar

Smartphones zijn populair bij kinderen die cool willen blijven en relevant willen zijn onder vrienden. Smartwatches voor kinderen zijn echter betaalbaarder en hebben geavanceerde functies die de meeste kinderen en ouders aanspreken. Hun veiligheidsvoorzieningen en gebrek aan internetverbinding maken ze een betere keuze voor kinderen van 5-11 jaar, die het internet niet zouden moeten gebruiken zonder ouderlijk toezicht. Ze zijn ook veel goedkoper dan een nieuwe smartphone.

Een telefoonhorloge voor kinderen is ook ontworpen om duurzaam te zijn. Het kan gemakkelijk zijn voor kinderen – en laten we eerlijk zijn, soms volwassenen – om een ​​telefoon te laten vallen of anderszins te beschadigen. De verbeterde duurzaamheid van het kinderhorloge helpt je ​​investering te beschermen, maar als het toch beschadigd raakt, maakt de lagere prijs het veel gemakkelijker te vervangen dan een smartphone.

Over het algemeen is een smartwatch voor kinderen een investering die goed werkt voor zowel ouders als kinderen – ouders kunnen risicovol gedrag volgen en voorkomen, en kinderen kunnen genieten van een van de nieuwste technische gadgets.

Vind je het niet prettig om je kind al op jonge leeftijd kennis te laten maken met smartphones, dan is een smartwatch voor kinderen een prima alternatief voor jou. Gelukkig zijn smartwatches voor kinderen gemakkelijk te vinden en worden ze tegen redelijke prijzen verkocht, waardoor ze de beste keuze zijn voor je kinderen, ongeacht hun leeftijd.

Plaats een reactie