Smartwatch kinderen kopen? Hier moet je op letten!

Een smartwatch kinderen zie je tegenwoordig steeds vaker. Jouw kind zal zeker niet de eerste zijn die met een smartwatch om zijn of haar pols rondloopt. Naast het feit dat een smartwatch kinderen stimuleert klok te kijken, heeft zo’n horloge veel handige functies. Wat dacht je van ingebouwde gps, zodat je altijd weet waar je kind is? Ontdek hier waar je op moet letten bij het kopen van een smartwatch kinderen! 

Wat is een smartwatch kinderen?

Een smartwatch kinderen is – zoals de naam doet vermoeden – een slim horloge voor de allerjongsten. Het heeft vaak een ingebouwde gps, kan meldingen ontvangen en je kunt ermee bellen. Het is logisch dat je je kind op heel jonge leeftijd liever geen smartphone geeft. Bovendien raken kinderen nog weleens iets kwijt. Een smartwatch kinderen is dan een goede oplossing. Deze zit veilig om de pols en zal niet zomaar los- of kwijtraken. Toch kun je op deze manier wel contact houden met je kind en zien waar hij of zij uithangt. 

De voordelen van een smartwatch kind gps

Hoewel je het misschien in eerste instantie niet noodzakelijk vindt om je kind(eren) te voorzien van de nieuwste gadgets, is een smartwatch kinderen wel heel handig. Hierbij enkele voordelen: 

✅ Een smartwatch kind gps laat altijd zien waar je kind is; 
✅ Met een Fitbit kinderen beleeft je kind ook plezier aan zijn/haar horloge; 
✅  Kinderen worden verantwoordelijker met een horloge kind gps; 
✅ Op een smartwatch kinderen kunnen vaak spelletjes worden gespeeld en video’s worden bekeken; 
✅ Als er iets aan de hand is, kan je kind de alarmknop gebruiken om jou op de hoogte te brengen; 
✅ Een smartwatch kinderen heeft vaak een batterij die meerdere dagen meegaat; 
✅ Er zijn steeds meer horloges voor kinderen met een Nederlandstaling besturingssysteem; 
✅ Het maakt je kind actiever, dankzij de stappenteller functie. 

De nadelen van een smartwatch kind gps

Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan een smartwatch kinderen, anders zou elk kind er wel één krijgen. Hierbij enkele nadelen: 

❌ Een smartwatch kinderen is niet per se goedkoop; 
❌ Een smartwatch leidt kinderen nog meer af, naast alle andere schermen; 
❌ Een smartwatch werkt soms alleen met een simkaart; 
❌ Een horloge met belfunctie kind kan tot een hoge rekening leiden wanneer je kind zelf gaat bellen naar vriendjes of vriendinnetjes. 

Is een smartwatch kinderen veilig? Nee, niet altijd!

Let op! Uit onderzoek in Noorwegen bleek eerder dit jaar dat bepaalde smartwatch kinderen niet zo veilig zijn als je zou denken. Niet alleen ouders kunnen via de gps zien waar hun kind is, vreemden kunnen ook verbinden met een smartwatch kinderen. Er zijn bovendien grote veiligheidslekken ontdekt waarbij andere mensen ook kunnen zien waar je kind is, vanaf elke plek in de wereld. 

Het kan zelfs zo ver gaan, dat hackers de locatie-gegevens aanpassen en kinderen afluisteren via een smartwatch kinderen. Daarom is het heel belangrijk om niet zomaar een smartwatch kinderen te kopen, maar eerst goed te kijken naar de privacy voorwaarden van een bepaald horlogemerk. 

Waar moet je als ouder zijnde op letten bij een smartwatch kinderen?

Wil je een smartwatch kinderen kopen, houd er dan rekening mee dat de privacy voorwaarden in orde zijn. Verder is het belangrijk dat de smartwatch kind gps of het horloge kind gps dezelfde functies heeft als een telefoon. Zo zou je er berichten mee kunnen ontvangen en versturen en zelfs mee kunnen bellen. Hier volgen de meest belangrijke functies bij een smartwatch kinderen: 

1. Smartwatch kind gps

We hadden hem al even benoemd, maar bij een smartwatch kinderen is gps toch wel het meest belangrijk. Je geeft je kind zo’n smartwatch kind gps in principe vooral omdat je hem of haar zo een beetje in de gaten kunt houden. Speelt je kind veel buiten, dan kan je via een horloge kind gps zien waar hij of zij is. Mocht er iets vervelends gebeuren, dan kun je sneller ingrijpen. Is je kind nog niet thuis, maar is het wel al donker? Dankzij de smartwatch kinderen met gps liggen je kinderen elke avond op tijd in bed. 

2. Horloge met belfunctie

Een horloge met belfunctie kind is ook erg handig. Is er iets aan de hand, is je kind gevallen of moet hij of zij om een andere reden zijn papa of mama bereiken? Dan is het handig wanneer je kind met een smartwatch kinderen kan bellen.  

3. Horloge met alarm 

En wat dacht je van een horloge met alarm voor je kind? Aan de zijkant van dit type smartwatch kinderen zit een alarmknop. Wanneer je vooraf telefoonnummers instelt, wordt hiernaar gebeld of er wordt een bericht verstuurd zodra de knop wordt ingedrukt. Zo kan je kind altijd iemand bereiken. 

4. Waterproof smartwatch kinderen

Heb je ook nagedacht over of een smartwatch kinderen wel of niet waterproof moet zijn voor jouw kind? Is hij of zij een echte waterrat, dan is dit wellicht geen overbodige luxe.  

5. Horloge met duurzame batterij

Kinderen willen lekker rondrennen en spelen. Zij denken er niet elke dag aan om hun smartwatch kinderen op te laden. Daarom is een horloge met een duurzame batterij best handig. Deze gaat vaak een paar dagen mee. 

6. GPS horloge kind Nederlands

Tot slot is ons advies om een gps horloge kind met Nederlands besturingssysteem te kopen. Wellicht sta je er niet direct bij stil, maar tenzij je kind heel goed Engels spreekt en leest, kun je beter voor een Nederlandstalige smartwatch kinderen gaan. 

Welk merk smartwatch kinderen kies je?

Heb je besloten dat een smartwatch kinderen toch wel heel handig is voor jouw kroost? Dan wordt het tijd om je te verdiepen in de verschillende merken die op de markt zijn gebracht. De beste smartwatch voor je kind is nog altijd degene die over de gewenste functionaliteiten beschikt én die past bij jouw budget. Daarom is er niet één beste smartwatch kinderen. Welk horloge kind gps het voor jou (of jullie) wordt, is heel persoonlijk. 

Een Fitbit kinderen kopen? Kies de Fitbit Ace 3!

Eén van de merken waar je uit kunt kiezen bij een smartwatch kinderen, is Fitbit. Dit merk is ook onder volwassenen razend populair en dat is niet voor niets. Vorig jaar bracht Fitbit ook een Fitbit kinderen horloge op de markt: Fitbit Ace 3. Wil je meer weten over de Fitbit Ace 3 of de Fitbit Ace 3 kopen? Lees dan hier een uitgebreide review en ontdek of dit inderdaad het juiste model smartwatch kinderen is voor je kind. 

Meest gestelde vragen 

Heb je na het lezen van dit artikel toch nog vragen over een smartwatch kinderen? Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Laat gerust een reactie achter als jouw vraag hier niet te vinden is. Dan beantwoorden we deze zo snel mogelijk alsnog. 

1. Is een smartwatch kinderen noodzakelijk? 

Eerlijk gezegd is een smartwatch kinderen niet noodzakelijk, maar een overbodige luxe willen we het ook zeker niet noemen. Het is voor je kind een fijner gevoel dat hij of zij jou altijd kan bereiken als er iets is, maar voor de ouders is het net zo’n uitkomst. Hoeveel stress zal het schelen wanneer je je niet langer onnodig zorgen maakt wanneer je kind een keer later thuiskomt? 

2. Moet ik een smartwatch kinderen met simkaart of abonnement nemen?

Een smartwatch kinderen wordt in verschillende soorten gemaakt. Zo kun je kiezen voor een horloge kind gps met of zonder simkaart. Bellen is niet op elke leeftijd een must, maar met een simkaart is de mogelijkheid er in elk geval wel. Bepaal voor jezelf en je kind of de smartwatch van een simkaart moet worden voorzien. Je hebt hierbij uiteraard ook de mogelijkheid om los beltegoed op te waarderen of een abonnement af te sluiten. Voor beide opties zijn voor- en nadelen te bedenken. 

3. Waar kan ik het beste een smartwatch kind kopen? 

Er zijn verschillende aanbieders van kinderhorloges, zowel online als in fysieke winkels. Ons advies is om altijd een webshop of winkel te kiezen die bekend en betrouwbaar is. Zo voorkom je de kans op defecte artikelen en/of onveilige artikelen (denk aan de privacy voorwaarden van een merk).  

4. Kan ik smartwatch kinderen korting scoren?

Ja, smartwatches worden regelmatig afgeprijsd, Ook de modellen voor kinderen! Je kunt bijvoorbeeld tijdens Black Friday of Cyber Monday veel korting krijgen. Bezoek je op zo’n moment een webshop of winkel, dan kan een smartwatch kinderen kopen heel voordelig worden. Sommige merken geven kortingscodes weg die je kunt gebruiken voor een extra voordelige aankoop. Wanneer je op het internet zoekt op de merknaam en het woord ‘kortingscode’ of ‘korting’, zie je vanzelf wat de mogelijkheden zijn. Doe er je voordeel mee!