Smartwatches voor kinderen KOOPGIDS

Smartwatches voor kinderen worden steeds populairder. Het wordt het smartphone-alternatief genoemd. De opkomst van smartwatches voor de veiligheid van kinderen kan worden toegeschreven aan de groeiende interesse van ouders om de schermtijd te beperken en hun kinderen meer vrijheid te geven om door de buurt te zwerven en ze toch veilig te houden.

Met meerdere merken om uit te kiezen, elk met een ander ontwerp en verschillende functies, is het een persoonlijke beslissing om de juiste kinder-smartwatch voor je kind te vinden.

  1. KIDDOWZ Smartwatch Kinderen – GPS Horloge voor Kids
  2. Sanbo® I30 Smartwatch – kinder smartwatch – GPS – 4G – Horloge
  3. Garmin Vivofit Junior 3 – smartwatch voor kinderen – Groen

Daarom hebben we een koopgids samengesteld voor de beste smartwatches voor kinderen. Als je klaar bent om te investeren in een smartwatch voor je kind, maar geen idee hebt waar je moet beginnen, is onze gids er om het maken van je keuze te vergemakkelijken.

1. Bel opties zijn nu inclusief video

Tot nu toe was het misschien niet mogelijk om contact op te nemen met je 7-jarige wanneer je maar wilde. Zonder mobiele telefoon zijn je jonge kinderen in feite onbereikbaar als ze buiten gehoorsafstand zijn. Dit is een van de redenen waarom ouders van jongere kinderen overwegen om hun kind een smartphone te geven. Helaas hebben smartphones beveiligings- en veiligheidsproblemen voor jongere kinderen: wie belt ze, hoe moeilijk is het om hun toegang tot sociale media of materiaal voor volwassenen te beperken, enz.

Xplora X5 Play Kids Smartwatch met GPS en Simkaart slot – GPS & WIFI met Belfunctie

Ouders die met dit dilemma worden geconfronteerd, hebben de afgelopen jaren geen andere keuze gehad dan naar mobiele telefoons te grijpen, dat wil zeggen tot nu toe.

Een smartwatch voor kinderen biedt tweerichtingscommunicatie zonder de onnodige (en soms onveilige) extra’s die bij een smartphone horen. Sommige horloges zijn beperkt tot spraakoproepen, terwijl andere ook sms-berichten, spraakchats en videogesprekken bevatten.

Houd er rekening mee dat een simkaart en data-abonnement vereist zijn om al deze functies te laten werken.

Het vinden van een netwerkprovider kan op zichzelf al een beproeving zijn, dus kiezen voor een smartwatch met een ingebouwde simkaart en bijbehorend data-abonnement is logisch.

Je wilt ook een model kiezen waarmee je de contacten van het horloge kunt bedienen. Een veilig telefoonboek, dat oproepen van/naar vreemden blokkeert, is zeker de juiste keuze. Het beperken van tweerichtingscommunicatie tot vertrouwde contacten is vooral belangrijk voor jonge kinderen. Een model zonder internetverbinding of toegang tot sociale media zal ook voorkomen dat kinderen toegang krijgen tot sites waar ze nog niet klaar voor zijn.

2. SOS-modus is een grote gemoedsrust

Laten we eerlijk zijn: kinderen kunnen in allerlei problemen komen. Een beetje kattenkwaad is meestal niets om je zorgen over te maken, maar wat als je kind met echt gevaar wordt geconfronteerd? SOS-modus om te redden! Met een druk op de knop belt de smartwatch van je kind direct de door jou aangemaakte noodcontacten.

Op sommige smartwatches voor kinderen kun je ook extra SOS-contacten instellen. Wanneer de SOS-modus bijvoorbeeld is geactiveerd op de Smartwatch voor kinderen, activeert deze automatisch de spraakopname, zodat je precies kunt horen wat er aan de hand is. Modellen met GPS-tracking helpen je om je kind direct te vinden als de SOS-modus is geactiveerd, zodat je ze zo snel mogelijk kunt bereiken. Videobellen kan ook een handige optie zijn in een noodgeval, zodat je snel kunt zien wat er aan de hand is.

3. Houd rekening met duurzaamheid

Nog een universele waarheid als het om kinderen gaat: soms maken ze dingen kapot. Een robuust apparaat dat tegen een stootje kan, kan een goede keuze zijn. Zoek naar een polsbandje gemaakt van duurzaam materiaal dat niet alleen sterk is maar ook comfortabel om te dragen.

De behuizing moet de impact van mensen en harde oppervlakken kunnen opvangen zonder uit elkaar te vallen. Overweeg ook waterbestendige apparaten, vooral voor kleine kinderen die in het zwembad of in bad kunnen springen zonder het af te doen!

Kies bij het kopen van een smartwatch-merk dat achter zijn producten staat. Welke garanties bieden ze? Hebben ze een vervangingsbeleid?

Een duurzame smartwatch voor kinderen die bestand is tegen intensief gebruik, is gemakkelijker te herkennen wanneer een bedrijf voldoende zelfvertrouwen heeft om een ​​kwaliteitsgarantie te bieden.

4. Zoek naar batterijduur

Een lange batterijduur is een must-have. Het horloge moet een lading zo lang mogelijk opslaan, zodat je op elk moment van de dag met je kinderen kunt communiceren. Kinderen herinneren zich niet altijd wanneer ze een apparaat moeten opladen, of om hun oplader mee te nemen naar school, het huis van een vriendje, enz. En in tegenstelling tot een volwassene kunnen ze er niet op vertrouwen dat ze een extra oplader in hun auto hebben. Het is dus erg belangrijk om een ​​apparaat te kiezen met een lange batterijduur.

Wanneer je een nieuwe smartwatch voor kinderen koopt, moet je ervoor zorgen dat je de eerste oplaadinstructies volgt voordat je deze voor het eerst gebruikt, om beschadiging van de batterij te voorkomen. Zorg er dan voor dat je het horloge elke nacht oplaadt, zodat het de volgende dag klaar is voor gebruik.

5. Zoek een gebruiksvriendelijk horloge

Het bedienen van een smartwatch zou net zo eenvoudig moeten zijn als A-B-C voor kinderen. Een eenvoudig horloge maakt je kinderen minder afhankelijk van je wanneer ze het nodig hebben. (Eenvoudige smartwatches zijn ook nuttig als blijkt dat je kind beter met technologie om kan gaan dan jij.) Zorg ervoor dat het horloge een groot beeldscherm heeft waarop het kind zowel overdag als ‘s nachts goed kan lezen.

Kindvriendelijke knoppen zijn ook essentieel: ze kunnen het verschil maken tussen de veiligheid en het gevaar van een kind wanneer het om hulp moet roepen. Nood- of SOS-knoppen moeten heel gemakkelijk te bereiken en te gebruiken zijn. Bovendien moet de polsband breed genoeg zijn en comfortabel voor jonge kinderen om te dragen. Rekbare of verstelbare banden kunnen van pas komen als je kind groeit.

6. Kies een horloge met fitnessfuncties

Je kinderen op jonge leeftijd kennis laten maken met een actieve levensstijl heeft langdurige voordelen. En een smartwatch is de perfecte kleine hulp als het gaat om het volgen en aanmoedigen van fitness!

De beste modellen zijn uitgerust met diverse gezondheids-apps, zoals een stappenteller, slaaptracker of activiteitenmonitor. Als je kinderen niet bijzonder enthousiast zijn over het fitnessaspect, overweeg dan apparaten die beloningspunten bieden aan dragers wanneer ze bepaalde uitdagingen voltooien. Je kind is misschien meer geïnteresseerd in het verhogen van zijn stappen als ze werken aan het verdienen van een leuke beloning.

7. Ideaal voor kinderen van 5-11 jaar

De meeste smartwatches voor kinderen hebben een aanbevolen leeftijd die is gespecificeerd door de fabrikant. Deze leeftijdscategorieën zijn bedoeld om ouders te helpen het meest geschikte horloge voor hun kind te kiezen met handige functies. Sommige horloges hebben functies waar peuters niets aan hebben, maar die geweldig zijn voor oudere kinderen. Om te voorkomen dat je geld verspilt, moet je de leeftijdscategorie controleren voordat je tot aankoop overgaat.

Onthoud dat een smartwatch voor kinderen een beter alternatief is voor een mobiele telefoon voor kinderen in deze leeftijdscategorie (5-11 jaar). Kinderen van deze leeftijd zijn nog niet klaar voor de wereld van sociale media of internetten zonder toezicht, maar kunnen soms een manier vinden om apps voor ouderlijk toezicht te omzeilen. Een smartwatch die deze functies blokkeert, houdt ze veilig, terwijl ze alleen met ouders en andere goedgekeurde contacten kunnen communiceren.

8. Kies voor GPS-tracking

Smartwatches met ingebouwde GPS-tracking zijn ideaal voor kinderen die regelmatig het huis uit moeten. Met de ingebouwde GPS-tracker voor kinderen kunnen ouders de realtime bewegingen van hun kind volgen, of ze nu op school zijn of op een speelafspraakje.

Je kunt ook regelmatige check-ins plannen die je met bepaalde tussenpozen op de hoogte houden van de locatie van je kind.

Sommige horloges gaan verder dan gewone GPS-tracking en bieden ook geo-fencing. “Geofencing” klinkt misschien ingewikkeld, maar het stelt je gewoon in staat om veilige zones in te stellen, zoals rond je huis of de school van je kind.

Als je kind van hun verwachte route afdwalen, pingt het horloge je smartphone met een waarschuwing. Je kunt vervolgens met je kind bellen, sms’en of videochatten om erachter te komen waar het is en waarom het de veilige zone heeft verlaten.

9. Vraag naar de voorkeur van je kind

Een smartwatch voor kinderen kopen is meestal het idee van de ouders. Als je de handige gadget op de pols van je kind bind, kun je een gevoel van kalmte krijgen wanneer je uit elkaar bent.

Het is echter belangrijk om de goedkeuring van je kind te krijgen, zodat ze enthousiast zullen zijn om het horloge na je aankoop te dragen. Als je kind ouder is, betrek hem dan bij het winkelproces en vraag hem naar de functies die hij graag zou willen hebben. In het geval dat je gewoon een horloge kiest en ze vinden het niet leuk, kunnen ze uiteindelijk “vergeten” het te dragen. Dit verslaat op zijn beurt het doel om altijd een manier te hebben om contact met je kind op te nemen!

Gelukkig accepteren de meeste kinderen het dragen van een smartwatch wanneer ze deelnemen aan de selectie en aankoop ervan. Het wordt iets dat ze eigenlijk willen dragen en waarmee ze willen pronken in plaats van een hulpmiddel dat hun door hun ouders wordt opgedrongen. Veel smartwatches voor kinderen worden geleverd met verschillende kleuren, patronen of voorplaten. Vaak houden kinderen van felgekleurde horloges en zullen ze deze graag dragen.

Smartwatches voor kinderen worden de norm in plaats van een uitzondering voor ouders die om de veiligheid van hun kinderen geven.

Als jij voor je kind een smartwatch koopt die hij of zij graag draagt dan is je kind beter beschermd wanneer hij het huis verlaat.

Er is niets belangrijker dan het beschermen van je kind. Door te investeren in een smartwatch die speciaal is ontworpen voor kinderen, voeg je een krachtig instrument toe je uw ouderschapstoolkit.